Västerviks hotell

Hotell i Västervik

Ostkustens Pärla, Västervik ligger i Kalmar län och är en välbesökt sjöstad under sommarmånaderna.

Där finns också en av de största semesteranläggningarna i Sverige finns som heter Lysingsbadet. Förutom att bada och njuta av det glittrande havet så arrangeras Visfestivalen varje sommar i Stegeholms slottsruin. Det finns sex hotell i Västervik och vi listar samtliga där du kan läsa mer om varje hotell samt kolla tillgänglighet och boka online.

Jämför priser för 10 bokningsagenter!

price1

  • Hotell Boka nu – betala på plats!
  • Hotell GRATIS avbokning på de flesta rummen

Ange datum nedan för er vistelse

Bästa priset laddas nedan för valt datum

Västervik stadshotell

Prisjämförelse

 

Best Western Plus Västervikstadshotel är ett mycket trevligt hotell i den fina staden Västervik.

Rummen är fint inredda med sköna sängar att sova gott i alla nätter man vistas på hotellet, alla rum har tv, internet och arbetsplats. Hotellet ligger i bra anslutning till centralstationen då det endast är en promenad på 400 meter. På hotellet har man gratis wi-fi överallt dessutom finns det en härlig relaxhörna med bubbelpool och en varm och skön bastu.
Läs mer här!

Centralhotellet i Västervik

Prisjämförelse

 

Det lilla trevliga familjehotellet Centralhotellet i Västervik erbjuder fina rum där renhet och bra service prioriteras högt.

Rummen är inredda i personlig stil och alla har strykjärn, tv, hårfön, safe, byxpress, minibar, internet och sport och filmkanaler som inte kostar något extra. Här läggs det ner mycket tid på att hålla alla rum fina och fräscha så att man som gäst alltid kan förvänta sig en hög standard och en riktigt bra komfort i rummen.
Läs mer här!

Hotell Fängelset

Prisjämförelse

 

Hotell Fängelset kanske inte låter så lockande men det är både en spännande och fin miljö att bo i under tiden man besöker staden.

Fängelset är från 1871 och var det första i sitt slag där fångarna fick en egen cell. Idag finns många originaldetaljer kvar som till exempel galler och fängelsedörrarna men då nyrenoverade och moderniserade. Alla rum har eget badrum med golvvärme och man garanterar ett tyst boende då väggarna är väldigt tjocka.
Läs mer här!

Hotell Nore

Prisjämförelse

 

Hotell Nore är ett familjeägt hotell som är beläget centralt i Västervik. Här har man nära till centralstationen,

Storgatan och huvudgatan där man hittar shopping, restauranger och mysiga caféer. Rummen är trevliga och varmt inredda med tv och eget badrum som har dusch. På hotellet har gäster tillgång till en skön bastu och wi-fi är fritt att använda över hela hotellet. I priset ingår en stor och smakrik frukost med något att äta för alla. Mysigt med bra service kännetecknar Nore.
Läs mer här!

Gränsö slott Hotell

Prisjämförelse

 

1800 tals slottet Gränsö ligger 10 minuter från centrum om man åker med bil. Detta är ett mycket vackert hotell

som har både ett fint spa och en privat strand vid vattnet. Alla rum har en modern interiör med sköna sängar och bekväma sittmöbler. Rummen är utrustade med minibar, tv, wi-fi och dessutom finns det en fluffig morgonrock och sköna tofflor som man kan ha på sig när man avnjuter sommarkvällarna på den privata terrassen.
Läs mer här!

Herrgårds Gyllene Hästen

Prisjämförelse

 

Herrgårds hotell Gyllene Hästen är en lantlig idyll bara några meter från Östersjön. Byggnaden är från 1916

och det mesta av den tidens charm finns kvar. Utanför hotellet finns en stor trädgård och skogsområden där man kan promenera och spendera sin tid i en grönskande frisk omgivning. Rummen följer gårdens charm men man har naturligtvis tagit in dagens teknik så som platt-tv och wi-fi. Alla rum har eget badrum och en stor och bra arbetsplats.
Läs mer här!

Mer om Västervik

Dessutom finns det en massa fina byggnader och minnesmärken att gå och titta på eller bara njuta av den vackra omgivningen. Några av de populäraste sevärdheterna är båtsmansstugorna som är från 1740-talet där bodde sjömän som tillhörde kronans militärer med sina familjer. Nu mera finns det ett mysigt sommarcafé och en härlig kryddträdgård på området. Västerviks turistbyrå är en av de vackraste i Sverige och det rekommenderas verkligen att gå och titta på byggnaden som först byggdes för att vara ett varmbadhus men när ett nytt badhus öppnades 1975 så lades badhuset ner i den gamla byggnaden.

Dessutom ligger Västerviks museum alldeles intill. För utom det så finns det en kyrka från 1400-talet och Stegeholms slottsruin. Det finns också en hel del sportsällskap i kommunen till exempel så har Västervik framgångsrika segelklubbar vilket inte är så konstigt eftersom det är en sjöstad. Det finns också ridklubb, bowling, kanot och speedwayklubb. För de som gillar att spela golf så har Västervik två golfbanor en på 18 hål och en på 9 hål.

Axplock av våra andra hotellguider
Vi driver ett 70 tal hotellguider i Sverige och nedan finner ni några av dem.
Lysekil –> hotelllysekil.se Ullared –> hotellullared.se

Västerviks historia

Västerviks ursprung var Gamlebyviken där idag Gamleby ligger, Västervik flyttades 1433 till det läget där den ligger idag vid Gamlebyvikens mynning. Anledningen till att själva västervik flyttades var för att den dåvarande konungen hade beordrat borgarna att bo närmare havet vid Stegeholms Slott och där fick alltså Västervik ligga kvar. Gamleby kallades länge för gamla Västervik men fick sedan sitt eget namn och tillbaka sina stadsrättigheter och heter idag Gamleby som sig bör. Under 1500-talet så var danskarna inne i staden men då lät Kung Gustav Vasa bygga ett skeppsvarv därför höll sig staden utanför Dackefejden som var ett uppror mot kungen. Efter kriget som uppstått under Dackefejden i småland var Västervik skonat eftersom staden hade skeppsvarvet. Västervik blomstrade även som stad under nästa anfall från Danskarna och tog nästan inget stryk då heller. År 1800 hade Västervik en population på 2985 personer men som senare växte då industrialiseringen och järnvägsbyggen kom. 1970 så hade Västervik en population på 20577 invånare och idag ligger antalet på 21140 så staden har stått ganska stadig sedan 70-talet. Arbetarrörelsen slog sitt fäste i staden och under slutet av första världskriget restes ett arbetarråd som nästintill tog över hela staden . Under denna tiden fanns det flera industrier i staden så som spikfabrik, fiske, pappersbruk, skeppsvarv, tändsticksfabrik och mekaniska verkstäder. Idag finns det tyvärr inte så många stora industrier kvar utan Landstinget i Västervik står som den största arbetsgivaren i området.

Comments are closed.

Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.