Hotell Fängelset

Hotell Fängelset i Västervik

Hotell Fängelset
12345 (16 snitt: 3,75 av 5

Loading...
 
Prisjämförelse

&nbsp

I Västervik finns ett hotell som stod färdigbyggd under år 1871 och var under den tiden ett fängelse. Detta var också ett unikt fängelse under den tiden då fångarna inte behövde dela cell utan alla hade varsin egen cell. Det roliga med dagens hotell är att faktiskt varenda cell finns kvar, till och med den hemska isoleringscellen men som idag är fina och härliga rum till alla hotellets boende gäster.
Cellerna är nyligen dessutom återställda i sitt ursprungliga skick med de vackra gamla trägolven, de tjocka dörrarna och gallren i fönsterna. Varje rum är varsamt renoverat med en modern och fräsch inredning där det finns både golvvärme och en del rum med eget badrum. Ett bra tips när man bokar är att kolla upp de olika rummen om man till exempel inte vill dela badrum med någon eller vill bo i ett speciellt rum.

Man kan verkligen säga att detta hotell är ganska unikt och har en historisk och spännande miljö. Det är också extra roligt att hotellets ägare har tagit vara på historien och restaurerat rummen till dess ursprung för att ge hotellet den där extra karaktären som det så väl förtjänar. Sen är det ett extra plus i kanten att man absolut inte blir störd av sin granne då väggarna är mycket tjocka och byggda för att fångarna inte skulle kunna samtala med varandra.

Under Sveriges ljuvliga sommarmånader har hotell Fängelset även ett jättemysigt café ute på den gamla rastgården där man kan njuta av omgivningen och ibland även uppträdanden i form av dans och musik eller spännande föreläsningar.

Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.